Zemiaky pečené na soli

Videli ste už niekedy piecť rybu na soli? To ma inšpirovalo aj k tomu aby som takto vyskúšala upiecť zemiaky. Bolo nielen super jednoduché ale chuť bola skvelá, super jednoduchý obed či večera.

Suroviny:

  • 8 veľkých zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3PL hrubej soli
  • 1čl celej rasce

Postup:

  • 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Nešúpeme.
  • Do každého zemiaku urobíme zopár vpichov ihlicou alebo špáradlom aby sa neskôr dobre šírila teplota vrámci zemiaku.
  • Do zapekacej nádoby s vrchnánkom posypeme spodok nádoby soľou a potom na ňu vložíme zemiaky. Už len pridáme ceôý strúčik cesnaku a posypeme rascou.
  • Takto pripravené zemiaky uzavrieme v nádobe a dáme piecť na 1 hodinu pri 220C.
  • Po upečení by malo byť vnútro zemiakov krásne mäkké.
  • Ideálnom prílohou je napríklad tvarohový dip a šalát.

Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?

Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*