Videli ste už niekedy piecť rybu na soli? To ma inšpirovalo aj k tomu aby som takto vyskúšala upiecť zemiaky. Bolo nielen super jednoduché ale chuť bola skvelá, super jednoduchý obed či večera.
Suroviny:
- 8 veľkých zemiakov
- 1 strúčik cesnaku
- 3PL hrubej soli
- 1čl celej rasce
Postup:
- 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Nešúpeme.
- Do každého zemiaku urobíme zopár vpichov ihlicou alebo špáradlom aby sa neskôr dobre šírila teplota vrámci zemiaku.
- Do zapekacej nádoby s vrchnánkom posypeme spodok nádoby soľou a potom na ňu vložíme zemiaky. Už len pridáme ceôý strúčik cesnaku a posypeme rascou.
- Takto pripravené zemiaky uzavrieme v nádobe a dáme piecť na 1 hodinu pri 220C.
- Po upečení by malo byť vnútro zemiakov krásne mäkké.
- Ideálnom prílohou je napríklad tvarohový dip a šalát.
Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?
Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: