Morčacie prsia sú často známe ako veľmi suché mäso. Nie v tomto prípade. Takto rýchlo podusené mäso ostane nielen krásne šťavnaté. ale takisto počas varenia vznikne výborná omáčka, ktorá doplní váš pokrm. Stačí už len pripraviť prílohu a máte navarené.
Suroviny:
- 500g morčacích pŕs
- Soľ, čierne korenie, červená paprika, sušený cesnak
- 2PL hl. múky
- 200ml vody
- 2 Pl masla/bylinkového masla
- 1 cibuľa
- Čerstvé bylinky (petržlen)
Postup:
- Morčacie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
- Potom ich po šírke rozrežeme na rovnako tenké pláty a mierne vyklepeme.
- Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením, paprikou a sušeným cesnakom. Následne posypeme múkou a dobre premiešame.
- Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme mäso.
- Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
- Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
- Potom zalejeme vodou.
- Prikryté necháme ešte na miernom ohni 10 minút dusiť.
- Pred servírovaním môžeme omáčku dochutiť na jemno posekanými čerstvými bylinkami (petržlenová vňať prípadne pažítka).
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.