Výborná sýta polievka zo žltého hrachu - Semlor_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Výborná sýta polievka zo žltého hrachu

Táto obmena polievkovej klasiky je vždy po ruke nakoľko na ňu stačí sušený hrach a zopár bežných zelenín, ktoré má každý doma.

Suroviny:

  • 1 šálka sušeného žltého hrachu
  • 2 šálky vody
  • 1 kuchynskú cibuľu
  • 2 mrkvy
  • kus celeru
  • 2-3 zemiaky
  • 2 l vody/ vývaru
  • 1/2 PL sušeného čili
  • petržlenová vňať
  • soľ, čierne korenie
    • na zápražku 2PL múky+2PL oleja +1PL červenej papriky +1 šálka vody

Postup:

  • Za šálku žltého hrachu dáme do misky, zalejeme 2 šálkami vody a necháme takto cez noc stáť.
  • Na ďalší deň hrach viackrát opláchneme až z neho bude vytekať číra (nie mútna) voda. Potom ho zalejem vodou, osolíme a necháme hodinu variť na miernom ohni.
  • Kuchynskú cibuľu pokrájame na drobno a dáme v hrnci na trochu oleja opekať do sklovita.
  • Medzitým si pokrájame mrkvu, celer, kápiu a zemiaky na drobno.
  • Zeleninu pridáme k cibuli (len zemiaky nie) a 5-10 minút dusíme v panvici. Potom pridáme k hrachu a vložíme tiež zemiaky. Dochutíme ešte čiernym korením a necháme variť ďaľšiu pol hodinu.
  • V panvici si nahrejme múku a olej, pridáme červenú papriku a potom zalejeme 1 šálkou vody. Odstvíme z ohňa a roztrepeme.
  • Zápražku nalejeme do polievky, ktorú už len necháme zovrieť a môžeme hneď servírovať.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*