Tento jednoduchý jablkový koláč má svôj pôvod v nemeckom kraji švábsko a je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu. Konzistenciu pripomína šťavnatú bábovku. Servírovaný s vyšľahanou šlahačkou je to ideálny sprievodca k šálke kávy.
Suroviny:
- 2 jablká
- 4 vajíčka
- 125g roztopeného masla
- 150g kr. cukru
- 250g hl. múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 2čl škorice
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Maslo roztopíme buď v hrnci alebo v mikrovlnke a necháme vychladnúť.
- Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme vychladnuté maslo.
- Pridáme preosiatú múku. Takisto pridáme soľ, škoricu, prášok do pečiva a všetko spolu spracujeme do hladkého cesta. To najeleme do vymastenej tortovej formy (priemer 24 alebo 26cm).
- Jablká ošúpeme a buď pokrájame na plátky alebo na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme vanilkovým cukrom. Premiešame.
- Takto pripavené jablká vložíme do cesta a mierne pritlačíme.
- Pečieme pri 160C po dobu ca. 40 minút do zlatista.
-
Top 20 najlepších jedál k vode – tipy na rýchle občerstvenie na kúpalisko či pláž
Leto, slnko, voda a dobré jedlo – ideálna kombinácia, ktorú miluje celá rodina. Či už sa chystáš na kúpalisko, k jazeru, na pláž alebo piknik s deťmi, výber správneho jedla ušetrí mnoho stresu najmä keď deťom na črstvom vzduchu rýchlo vytrávi a otázka- mám hlad, čo môžem jesť – automaticky […]
-
Francúzsky koláč galette s marhuľami
Táto marhuľová galetka je dokonalým letným dezertom – šťavnaté marhule, chrumkavé cesto a štipka lásky. Jednoduchá na prípravu, ideálna na víkendové popoludnie alebo ako sladká odmena po horúcom dni.
-
Čerešňový ovocný koláč s vanilkovým krémom – tip na sladkú pochúťku
Tento lahodný čerešňový koláč s jemnou vanilkovou plnkou je ideálny letný dezert plný sladkých, šťavnatých čerešní. Čerstvé čerešne dodajú koláču prirodzenú sladkosť a krásnu farbu, zatiaľ čo vanilkový krém zjemní každé sústo. Rýchly, jednoduchý recept, ktorý zvládne každá mama aj s deťmi po boku. Perfektný na letné popoludnia. Základné cesto […]