Najrýchlejší dezert – lístkové cesto s nutellou recepty recept do 15 minút

Najrýchlejší dezert – lístkové cesto s nutellou

Nechce sa vám dlho stáť v kuchyni pri pečení alebo sa vám nahlásila nečakaná návšteva? Lístkové cesto je na takéto situácie vždy dobré mať po ruke, preto u mňa nikdy nechýba v chladničke.

Tieto super rýchle uzlíky z lístkového cesta sú vyrobené len z 2 surovín- lístkové cesto a nutella nič iného nepotrebujete a celá príprava vám nezaberie viac ako 3 minúty + 15 minút čas pečenie. Výsledok sú super chrumkavé sladké uzlíky.

Suroviny:

  • 1 balenie lístkového cesta chladené (polotovar)
  • 4-5 PL nutella

Postup:

  • Trúbu si zapneme a necháme predhrievať na 180°C.
  • Lístkové cesto vyberieme z obalu a vyroľujeme na plochu.
  • Dlhým nožom nanesieme na celú plochu rovnomerne nutella krém.
  • Potom začneme roľovať cesto z pravej strany smerom ku stredu. Takisto aj cesto z ľavej strany zaroľujeme na stred.
  • Nožom pokrájme na 1 cm hrubé uzlíky (mne vyšlo 10ks).
  • Tie pokladieme na ech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť do chrumkava (ca. 15 minút).
  • A tentoraz ani netreba počkať ani len na vychladnutie a môžete si ich už teplé vychunať ?.

Tento recept patrí do kategórie- pečenie, recepty do 15 minút.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Jednoduchá kalerábová polievka

    Jednoduchá kalerábová polievka

    Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *