Nechce sa vám dlho stáť v kuchyni pri pečení alebo sa vám nahlásila nečakaná návšteva? Lístkové cesto je na takéto situácie vždy dobré mať po ruke, preto u mňa nikdy nechýba v chladničke.
Tieto super rýchle uzlíky z lístkového cesta sú vyrobené len z 2 surovín- lístkové cesto a nutella nič iného nepotrebujete a celá príprava vám nezaberie viac ako 3 minúty + 15 minút čas pečenie. Výsledok sú super chrumkavé sladké uzlíky. Ponúkam 2 rôzne spôsoby zatočenia cesta.. buď v tvare croisantu ako na fotke alebo takýchto uzlíkov ako vo videu, oba sú rovnako nenáročné.
Suroviny:
- 1 balenie lístkového cesta chladené (polotovar)
- 4-5 PL nutella
Postup:
- Trúbu si zapneme a necháme predhrievať na 180°C.
- Lístkové cesto vyberieme z obalu a vyroľujeme na plochu.
- Dlhým nožom nanesieme na celú plochu rovnomerne nutella krém.
- Potom začneme roľovať cesto z pravej strany smerom ku stredu. Takisto aj cesto z ľavej strany zaroľujeme na stred.
- Nožom pokrájme na 1 cm hrubé uzlíky (mne vyšlo 10ks).
- Tie pokladieme na ech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť do chrumkava (ca. 15 minút).
- A tentoraz ani netreba počkať ani len na vychladnutie a môžete si ich už teplé vychunať ?.
Tento recept patrí do kategórie- pečenie, recepty do 15 minút.
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]