slovenský foodblog_recepis_Najrýchlejší dezert - lístkové cesto s nutellou_recept

Najrýchlejší dezert – lístkové cesto s nutellou

Nechce sa vám dlho stáť v kuchyni pri pečení alebo sa vám nahlásila nečakaná návšteva? Lístkové cesto je na takéto situácie vždy dobré mať po ruke, preto u mňa nikdy nechýba v chladničke.

Tieto super rýchle uzlíky z lístkového cesta sú vyrobené len z 2 surovín- lístkové cesto a nutella nič iného nepotrebujete a celá príprava vám nezaberie viac ako 3 minúty + 15 minút čas pečenie. Výsledok sú super chrumkavé sladké uzlíky. Ponúkam 2 rôzne spôsoby zatočenia cesta.. buď v tvare croisantu ako na fotke alebo takýchto uzlíkov ako vo videu, oba sú rovnako nenáročné.

Suroviny:

  • 1 balenie lístkového cesta chladené (polotovar)
  • 4-5 PL nutella

Postup:

  • Trúbu si zapneme a necháme predhrievať na 180°C.
  • Lístkové cesto vyberieme z obalu a vyroľujeme na plochu.
  • Dlhým nožom nanesieme na celú plochu rovnomerne nutella krém.
  • Potom začneme roľovať cesto z pravej strany smerom ku stredu. Takisto aj cesto z ľavej strany zaroľujeme na stred.
  • Nožom pokrájme na 1 cm hrubé uzlíky (mne vyšlo 10ks).
  • Tie pokladieme na ech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť do chrumkava (ca. 15 minút).
  • A tentoraz ani netreba počkať ani len na vychladnutie a môžete si ich už teplé vychunať ?.

Tento recept patrí do kategórie- pečenie, recepty do 15 minút.

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*