Nechce sa vám dlho stáť v kuchyni pri pečení alebo sa vám nahlásila nečakaná návšteva? Lístkové cesto je na takéto situácie vždy dobré mať po ruke, preto u mňa nikdy nechýba v chladničke.
Tieto super rýchle uzlíky z lístkového cesta sú vyrobené len z 2 surovín- lístkové cesto a nutella nič iného nepotrebujete a celá príprava vám nezaberie viac ako 3 minúty + 15 minút čas pečenie. Výsledok sú super chrumkavé sladké uzlíky.
Suroviny:
- 1 balenie lístkového cesta chladené (polotovar)
- 4-5 PL nutella
Postup:
- Trúbu si zapneme a necháme predhrievať na 180°C.
- Lístkové cesto vyberieme z obalu a vyroľujeme na plochu.
- Dlhým nožom nanesieme na celú plochu rovnomerne nutella krém.
- Potom začneme roľovať cesto z pravej strany smerom ku stredu. Takisto aj cesto z ľavej strany zaroľujeme na stred.
- Nožom pokrájme na 1 cm hrubé uzlíky (mne vyšlo 10ks).
- Tie pokladieme na ech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť do chrumkava (ca. 15 minút).
- A tentoraz ani netreba počkať ani len na vychladnutie a môžete si ich už teplé vychunať ?.
Tento recept patrí do kategórie- pečenie, recepty do 15 minút.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]