Táto citrónová torta je krásne svieža a krémová. Ak hľadáte recept, ktorý zvládnete aj bez špeciálnych zručností, tak s touto lahodnou tortou určite budete mať úspech.Výborný jarný či letný dezert.
Suroviny na cesto:
- 100ml oleja
- 100g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 4 vajíčka
- 150g múky
- 50g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
- 100ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
Ostatné suroviny:
- 2 citróny
- 2 balenie drtenej želatíny (na 1/2l tekutiny)
- 4Pl kr cukru
- 500ml kyslej smotany
- 500ml jemného krémovitého syru (Mascarpone)
Postup:
- Trúbu si dáme predhrievať na 160C.
- Bielka oddelíme a vyšľahám do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista.
- K vajíčka pridáme olej, preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva, soľ ako aj mlieko. Vypracujeme vláčne cesto. Pridáme bielkový sneh.
- Tortovú formu (ja som použila s priemerom 24cm) vymastíme a nalejem do nej cesto.
- Pečieme ca. 40 minút do zlatista. Potom necháme dôkladne vychladnúť predtým než vyberieme z formy.
- Okolo tortového základu umiestníme tortovú cukrárenskú obruč.
- Z citrónu najskôr ostrúhame kôru a potom vytlačíme šťavu do hrnca. K zmesi pridáme želatínu a cukor.
- Potom ohrievame za stáleho miešania až sa želatína rozpustí. Stačí ju len krátko nahriať, nemala by zovrieť.
- Smotanu a Mascarpone zmiešame a keď želatína trochu ochladne, pridáme ju smotanovej plnke.
- Smotanovú plnku nanesieme na tortu a necháme ďalšie 3-4 hodinu, najlepšie však cez noc, tuhnúť.
Tento recept patrí do kategórie – Sladké, Veľkonočné pečenie.
5 najčastejších chýb pri varení kuracích pŕs + 5 tipov ako im predísť
Kuracie prsia sú klasika rýchlej kuchyni lebo sa dajú pripraviť naozaj za krátku dobu do chutného pokrmu. To však neznamená, že sú super ľahké na prípravu. Pri nesprávnom spracovaní sa vám rýchlo môže stať, že budete mať vysušené kuracie prsia či také, ktoré síce vyzerajú chutne ale sú zvnútra ešte […]
Kuracie stehná s ananásom
Zaiste poznáte kuracie prsia s ananásom ale ja som tentoraz vyskúšala pečené kuracie stehná s ananásom.
Dokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou
Ja viem, veľa ľudí si pomyslí, že preháňam ale táto torta sa doslova rozplýva na jazyku a naozaj si zaslúži svoje pomenovanie. Je proste dokonale jemná, nadýchaná a plná chuti a to všetko celkom bez múky.