Kuracie soté so zeleninou, recept do 15 minút

Kuracie soté so zeleninou, recept do 15 minút

Hľadáte recept na rýchly obed či večeru ktorá všetkým zachutí? Tak je kuracie soté tá správna voľba. Nielen, že sú kuracie prsia za pár minút hotové, ale takisto touto formou spracujete zeleninu už do pokrmu, takže nepotrebujete ani ďaľšiu prílohu.

Na soté sa používajú kuracie alebo morčacie prsia, ešte lahodnejšiou variantou sú vnútorné filety kuracích pŕs. Výborné a rýchle jedlo, ktoré sa dá variovať so zeleninou podľa chute alebo aj variť bez zeleniny len s omáčkou.

Potraviny označené hniezdičkou * môžete samozrejme obmeniť podľa chuti (napríklad namiesto hrášku použiť kukuricu alebo namiesto octu použiť citrónovú šťavu).

Suroviny:

  • 400g kuracích pŕs
  • Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 200ml vody
  • 2 PL masla/bylinkového masla
  • 1 väčšia mrkva
  • 100g hrášku*
  • Čerstvé bylinky (petržlen)

Postup:

  • Mrkvu pokrájame na tenké pláty, cibuľu na kocky.
  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ich po šírke rozrežeme na tenké pásy.
  • Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením prípadne grilovacím korením.
  • Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
  • Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
  • Potom zaliať 500ml vody/vývaru a prikryté necháme 10 minút dusiť. Na záver varenia pridáme zeleninu a dusíme spolu.
  • Nakoniec zahustíme omáčku zemiakovým škrobom rozpustením v troche studenej vody. Škrob vlejeme do omáčky a za miešania ešte raz necháme  zovrieť.
  • Pred servírovaním posypeme čerstvými bylinkami posekanými na drobno.

Môj tip

Ak chcete mať zeleninu v krásnych sýtych farbách ako na obrázku odporúčam ich variť osobitne, Na to nechajte v hrnci zohriať 150ml vody dochutenej 1 čajovou lyžičkou a štipkou cukru. Varte 3-4 minúty, potom zlejte z vody a potom pridajte k mäsu na záver varenia.

Tento recept je z Kategórie – Mäsité jedlá

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*