Ak vás pochytí chuť na jablkové lievance, tak vám odporúčam vyskúšať tento jednoduchý a zdravý recept. Netradične sa v ňom spracováva jablkové pyré (alebo jablková detská výživa). To dodáva cestu ľahkosť a intenzívnu arómu.
Recept tiež neobsahuje vajíčko. Lepiacu funkciu v ňom preberá najmä arašídové maslo a banán.
Suroviny:
- 3 PL arašídového masla (80g)
- 5 PL jablkového pyré (100g)
- 1 banán
- 4 PL trstinového cukru
- 1 čl prášok do pečiva
- 125 ml ovseného mlieka
- 170 g múky
- 1 čl škorica
- 2 PL kokosového tuku
Postup:
- Arašídové maslo si nahrejeme spolu s kokosovým tukom či už v mikrovlnke alebo nad parou.
- K zmesi pridáme cukor a premiešame aby sa rozpustil.
- Banán roztlačíme vidličkou na kašu.
- V miske zmiešame banánovú kašu, jablkové pyré, arašídové maslo, tuk, cukor a prášok do pečiva.
- Pridáme ovsené mlieko, škoricu a múku. Dobre premiešame.
- Cesto necháme 15 minút odstáť, aby múka pekne nabopnala.
- Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista.
- Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.
Môj tip – Výbornou prílohou k týmto zdravým lievancom je domáci karamel, napríklad tento vyrobený bez cukru len z ďatlí.
Tento recept patí do kategórie – Sladké jedlá bezmäsité, Vegan