Recept na jablkové lievance (vegan, bez vajec)

Recept na jablkové lievance (bez vajec)

Ak vás pochytí chuť na jablkové lievance, tak vám odporúčam vyskúšať tento jednoduchý a zdravý recept. Netradične sa v ňom spracováva jablkové pyré (alebo jablková detská výživa). To dodáva cestu ľahkosť a intenzívnu arómu.

Recept tiež neobsahuje vajíčko. Lepiacu funkciu v ňom preberá najmä arašídové maslo a banán.

Suroviny:

  • 3 PL arašídového masla (80g)
  • 5 PL jablkového pyré (100g)
  • 1 banán
  • 4 PL trstinového cukru
  • 1 čl prášok do pečiva
  • 125 ml ovseného mlieka
  • 170 g múky
  • 1 čl škorica
  • 2 PL kokosového tuku

Postup:

  • Arašídové maslo si nahrejeme spolu s kokosovým tukom či už v mikrovlnke alebo nad parou.
  • K zmesi pridáme cukor a premiešame aby sa rozpustil.
  • Banán roztlačíme vidličkou na kašu.
  • V miske zmiešame banánovú kašu, jablkové pyré, arašídové maslo, tuk, cukor a prášok do pečiva.
  • Pridáme ovsené mlieko, škoricu a múku. Dobre premiešame.
  • Cesto necháme 15 minút odstáť, aby múka pekne nabopnala.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista.
  • Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.

Môj tip – Výbornou prílohou k týmto zdravým lievancom je domáci karamel, napríklad tento vyrobený bez cukru len z ďatlí.

Tento recept patí do kategórie – Sladké jedlá bezmäsité, Vegan

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.