Bulgur s cukinou, recept z jednej panvice

Bulgur s cukinou, recept z jednej panvice

Tento recept zvládne aj začiatočník. Okrem toho je rýchlo hotový. Na prípravu odporúčam poučiť skôr menšie, mladšie cukety. Tie dostanú po upečení krásnu grilovaciu arómu a chrumkavú konzistenciu. Na prípravu vám stačí 1 panvica, vyhnete sa teda zbytočnému umývaniu riadu.

Potrebujete:

  • 2-3 menšie cukety
  • 1 kuchynskú cibuľu
  • 1 rajčinu
  • 1 šálku bulguru
  • 1 šálku vody (ešte lepšie zeleninového vývaru)
  • 1 šálku rajčinového pretlaku passaty
  • 1 PL štipľavej paprikovej pasty (samba olek)
  • soľ, čierne korenie, 1/2čl rímskej rasce

Postup:

  • Cukety umyjeme, v strede prekrojíme a pokrájame na rovnako hrubé kúsky.
  • Panvicu nahrejeme a keď je horúca pridáme trochu oleja a cukinu zo všetkých strán do zlatista opečieme. Ku koncu pečenia osolíme.
  • Potom cukinu odložíme stranou.
  • Následne rajčinu zbavíme šupky a pokrájame na kocky.
  • V tej istej panvici necháme opekať cibuľku pokrájanú na drobno.
  • Keď je cibuľa zlatistá, pridáme k nej rajčiny a krátko spolu pečieme.
  • Okoreníme čiernym korením a rascou.
  • Bulgur si prepláchneme vodou a potom necháme dobre odkvapkať v sítku.
  • Pridáme k cibuľovej zmesi ako aj paprikovú pastu.
  • Potom zalejeme vodou a rajčinovým pretlakom, osolíme a necháme zovrieť.
  • Keď zovrie, tak oheň znížime na minimum a prikryté varíme 20 minút.
  • Na záver, posledné dve minúty, pridáme cukinu k bulguru a dobre premiešame.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.