Recept na plnené tortily bez mäsa

Tieto plnené tortily sú výborným predkrmom, či súčasťou studených obložených mís. Táto bezmäsitá variant chutí veľmi intenzívne, práve sušené marinované rajčiny a cesnak im dodajú silnú arómu.

Ideálne je pripraviť rolky už deň vopred, na noc ich nechať oddychovať v chlade a na ďalší deň ich servírovať. Jednoduchý bezmäsitý zdravý recept, ktorý je hotový už za pár minút.

Suroviny na plnku (uvedené množstvo je na 2 tortily – celkovo ca. 14 ks roliek):

  • 200g čerstvého špenátu
  • 150g humusu
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 50g majonézy (ja som použila vegan majonézu bez vajec)
  • 100g sušených rajčín marinovaných v oleji
  • soľ a čierne korenie
  • sezam

Postup:

  • Do panvice alebo hrnca dáme za 2 lyžice vody a pridáme špenátové lístky. Prikryté ich necháme 1-2 minúty dusiť až niekoľkonásobne zmenšia svoj objem.
  • Potom špenát odoberieme z ohňa a dochutíme soľou, čiernym korením a roztlačeným cesnakom. Necháme vychladnúť.
  • Tortily si položíme na pracovnú plochu. Po celej ploche ich výdatne potrieme humusom. Potom posypeme sezamom.
  • Sušené rajčiny pokrájame na menšie kusy. Takisto aj špenát ak ostali ešte väčšie kusy.
  • Na vrstvu humusu nanesieme pár kvapiek majonézy. Potom prerozdelíme špenát a rajčiny tak, aby bola cela plocha tortily pokrytá.
  • Kdo chce, môže ešte dochutiť čiernym korením.
  • Potom tortily opatrne zatočíme tak, aby nám nevyšla plnka von a zamotáme ich do potravinovej fólie.
  • Takto pripravené dáme oddychovať do chladničky, najlepšie na noc.
  • Na ďalší deň pokrájame ostrým nožom na 1-1,5cm hrubé kusy a môžeme servírovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.