Príprava tejto zdravej dobroty vám potrvá menej ako 15 minút a určite týmto receptom vašich stravníkov nesklamete. Práve naopak, už len vôňa pečenej brokolici pritiahne celú rodinu do kuchyne.
Suroviny:
- 1/2 balenia cestovín
- 1,5 l vody
- 2Pl múky
- 1 Pl oleja
- 50 ml vody
- 100 ml vody z cestovín
- 100 ml smotany (ja používam rastlinnú vegan smotanu)
- 1 cibuľka
- Soľ, čierne korenie
- Posekaná čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- V hrnci necháme zohriať vodu. Keď zovrie, osolíme ju a pridáme cestoviny. Tie varíme ca. 10 minút do mäkka.
- Medzitým brokolicu rozoberieme na ružičky a každú ružičku potom nožom prekrojíme na polovicu.
- Teflónovú panvicu alebo wok nahrejeme, pridáme trochu oleja a brokolicu z každej strany na strednom ohni 2 minúty opečieme.
- Počas pečenia ju dochutíme soľou a čiernym korenim. Potom ju odložíme stranou.
- Do tej istej panvici dáme cibuľku pokrájanú na drobno ako 1 lyžicu oleja. Keď začne cibuľa dostávať sklovitú farbu, poprášime ju múkou a potom zalejeme 50ml studenej vody. Dobre rozmiešame mimo ohňa aby zanikli prípadné hrudky.
- Medzitým sú cestoviny uvarené. Tie zlejeme z vody, avšak časť vody (100ml) si zachytíme do šálky.
- Tú pridáme k cibuľovej zmesy ako aj smotanu, vrátime na sporák a za miešania necháme zovrieť.
- Už len pridáme vňať posekanú na drobno, prípadne dochutíme soľou a korením ak treba (voda z cestovín je už slaná, preto treba soliť opatrne).
- Na záver už len primiešame cestoviny a brokolicu a môžeme servírovať.