Zeleninové hranolky z trúby

Veľmi rada pripravujem takéto zdravé hranolky z rôznej zeleniny. Najlepšiu skúsenosť som zatiaľ mala popri sladkom zemiaku s mrkvovými a cukinovými hranolkami. Keďže v záhrade mi opäť začína cuketová sezóna, bolo na čase zas túto chutnú prílohu pripraviť.

Potrebujete:

  • 1kg zeleniny (mrkva, cuketa, hokkaido, bataty..)
  • 3Pl oleja
  • 1čl soli
  • 1Pl sušeného cesnaku
  • 1čl štipľavej červenej papriky
  • 1Pl sušeného tymiánu
  • 1Pl sušeného oregana
  • 1Pl celého kmínu
  • Čierne korenie

Postup:

  • Zeleninu očistíme a pokrájame na zhruba rovnako veľké a široké hranolky. Cuketu nešúpeme, len ak má zrnká v dužine tak túto časť dužiny vyberieme.
  • Vo vysokej miske si zmiešame olej s koreninami.
  • Pridáme do misky pripravenú zeleninu a dobre ju rukamy miešame aby sa kompletne obalila dressingom.
  • Zeleninu pokladieme na plech. Ja osobne na tieto hranolky používam vždy plech BEZ papieru na pečenie, tak sú neskôr chrumkavejšie aj keď treba viac umývať ?.
  • Hranolky by sa nemali prekrývať ale každý by mal mať dostatok miesta.
  • Pri 180C pečieme ca. 35 minút do zlatista. Asi po 20minútach zeleninu opatrne premiešame a necháme dopiecť.
  • Kdo chce môže takisto pridať do dressingu aj za 3Pl strúhaného parmezánu. Potom treba len opatrne soliť nakoľko tento syr má dosť slanú chuť.
  • Výborná príloha ku grilovanej zelenine.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*