HomeHlavné jedlá Expresné recepty Toskánske kuracie prsia

Toskánske kuracie prsia

Posted in : Expresné recepty, Hlavné jedlá, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Cez týždeň sa hodia najmä rýchle recepty, ktoré možno zvládnuť za pár minút. Takýmto sú aj tieto šťavnaté kuracie prsia s omáčkou, kešu orieškami, sušenými rajčinami a špenátom.

Potrebujete:

  • 350g kuracích pŕs (2ks)
  • 6-10ks sušených paradajok
  • za veľkú šálku čerstvého baby špenátu alebo za malú šálku mrazeného špenátu
  • 3PL masla
  • 3PL hl múky
  • 200ml vody
  • 200ml mlieka
  • 2PL postrúhaného parmezánu
  • 2PL kešu orieškov
  • 1 cibuľa
  • soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
  • čerstvé bylinky (petržlen, bazalka, tymián)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Pokrájame ich na tenké pásy. Tie osolíme a okoreníme čiernym a grilovacím korením.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hlbokej panvice opekať. Pridáme kuracie prsia a pečieme za miešania ca 7min. do zlatista. Potom cibuľu aj kuracie prsia odložíme na tanier.
  • Do tej istej panvice dáme maslo a múku a krátko spolu opražíme. Prilejeme vodu a odoberieme zo sporáka. Dobre premiešame až zaniknú všetky hrudky.
  • Prilejeme mlieko a pridáme sušené paradajky, ktoré sme pokráli na drobno, kešu oriešky a ak použijeme mrazený špenát tak aj ten (čerstvý stačí pridať tesne pre ukončením varu). Takisto pridáme kuracie prsia čo sme si odložili stranou a vrátime na sporák.
  • Necháme variť na miernom ohni 10min. Na záver pridáme parmezán a na jemno pokrájané bylinky. Nakoľko je v omáčke parmezán aj sušené paradajky dosolujeme pokrm až na záver nakoľko sú tieto potraviny slané a solíme opatrne.
  • Výbornou prílohou sú či už cestoviny alebo zemiaková kaša.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial