Nepečený čučoriedkový zákusok

V lete chutia výborne najmä čerstvé a chladené zákusky. O to lepšie, keď tieto spracovávajú aj práve sezónne ovocie ako čučoriedky. Tento desert je nenáročný na prípravu a chutí výborne najmä deťom. Ideálnou formu je menšia, hlboká obdĺžnikova forma na pečenie.

Potrebujete na formu v rozmere 24x13cm:

  • 2 Balenia dlhých piškót (celkovo 24ks)
  • 300g jemného krémovitého syru (Mascarpone alebo Lučina)
  • 250g (1 balenie) Creme Fraiche
  • 1 vanilkový cukor
  • 5PL práškového cukru
  • 300g čučoriedky
  • 250ml vody
  • 3PL kr. cukru
  • 1 balenie bezfarebného tortového želé
  • 1PL tmavej marmelády (z černíc, čučoriedok alebo čiernych ríbezlí – možno aj vynechať)

Postup:

  • Najskôr si zmiešame prísady na plnku. Na to dáme do misky jemný krémovitý syr, Creme Fraiche, vanilkový a práškový cukor a všetko premiešame mixérom. Odložíme stranou.
  • Čučoriedky dáme do hrnca spolu s vodou a kryštáľovým cukrom a necháme 5min. variť. Kdo chce môže pridať pre krajšiu farbu za lyžičku tmavej marmelády.
  • Potom odložíme z ohňa a necháme 10 minút vychladnúť. Vmiešame tortové želé a dobre rozmiešame. Vrátime na sporák a zovrieme za stáleho miešania až sa zmes zahustí. Potom necháme čučoriedky opäť 10minút chladnúť.
  • Zatiaľ čo sa nám chladia čučoriedky začneme vrstviť desert. Na to dáme na spodok misky naskôr 1/3 piškôt, vylejeme na ne 1/3 plnky a všetko zarováme. Postup zopakujeme ešte trikrát aby sme mali celkovo tri vrstvy.
  • Na vrch nalejeme už mierne vychladnuté čučorienky. Dáme chladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny, aby piškóty od plnky zmäkli.
  • Uskladnené v chladničke chutí tento desert aj po 2-3 dňoch.
sdr

One Comment

  1. Robim tak, ze pouzivam kyslu smotanu s vanilkovym cukrom premiesanu. No poviem Vam, nema chybu. Ovocie? Akekolvek. Maria

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*