Klasický Nemecký uhorkový šalát

Tento šalát patrí ku klasickým nemeckým receptom, ktoré si ma hneď získali svojou jednoduchosťou ale tiež výbornou chuťou. Výborná príloha k pečenému mäsu či pečenej rybe.

Potrebujete:

  • 2 šalátové uhorky
  • 200ml kyslej smotany (alebo gréckeho jogurtu)
  • 3pl sladkej smotany
  • Soľ, čierne korenie
  • Kôpor
  • (Cesnak)

Postup:

  • Uhorky postrúhame na tenké plátky, mierne posolíme a necháme stáť 5min. Potom vytlačíme prebytočnú šťavu z uhoriek.
  • Medzitým si pripravíme dressing. Na to zmiešame kyslú a sladkú smotanu. Okoreníme soľou, čiernym korením, posekaným kôprom, prípadne sušeným cesnakom.
  • Dressing zmiešame dôkladne s uhorkami. Môžeme hneď servírovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*