Tento šalát patrí ku klasickým nemeckým receptom, ktoré si ma hneď získali svojou jednoduchosťou ale tiež výbornou chuťou. Výborná príloha k pečenému mäsu či pečenej rybe.
Potrebujete:
- 2 šalátové uhorky
- 200ml kyslej smotany (alebo gréckeho jogurtu)
- 3pl sladkej smotany
- Soľ, čierne korenie
- Kôpor
- (Cesnak)
Postup:
- Uhorky postrúhame na tenké plátky, mierne posolíme a necháme stáť 5min. Potom vytlačíme prebytočnú šťavu z uhoriek.
- Medzitým si pripravíme dressing. Na to zmiešame kyslú a sladkú smotanu. Okoreníme soľou, čiernym korením, posekaným kôprom, prípadne sušeným cesnakom.
- Dressing zmiešame dôkladne s uhorkami. Môžeme hneď servírovať.