Pečený Tiramissu Cheesecake bez váženia

Existuje veľa receptov na nepečený cheesecake po vzoru tiramissu. Ja som však chcela vyskúšať pečenú verziu, ktorá by konzistenciou pripomínala klasický cheesecke a chuťovo túto taliansku dobrotu. Myslím, že výsledok bol viac ako uspokojujúci, všetci sme si pochutili. A jedna z hlavných výhod – nejdu sem žiadne surové vajíčka a tak je tento desert mimoriadne trvácny.

Potrebujete

na korpus:

  • 1 balenie maslových sušienok (150g)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 masla izbovej teploty (125g)

Na plnku:

  • 1 balenie jemného krémovitého syru (Mascarpone alebo Lučina – 250g)
  • 1 balenie kyslej smotany (200g)
  • 3 vajíčka
  • 6PL kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
  • 150g kr. cukru
  • 2čl instatnej kávy (najlepšie Velvet, tá sa dobre rozpúšťa)

Okrem toho:

  • dlhé piškóty
  • trochu kávy na potretie piškót
  • 1 šľahačková smotana (200ml)
  • 1 stužovač smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • kakaový prášok

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do veľkého sáčku, ten uzavrieme a pomocou valčeka na cesto sušienky rozdtíme na jemno.
  • Tie dáme do misky a pridáme vanilkový cukor a maslo. Pomocou rúk vypracujeme drolivé cesto a to natlačíme rovnomerne do vymastenej tortovej formy (Priemer 22 alebo 24cm).
  • Pripravíme si plnku. Na to vyšľaháme najskôr vajíčka s cukrom do penista. Pridáme jemný krémovitý syr, kyslú smotanu, kukuričný škrob a instaný kávový prášok.
  • 1/4 plnky nalejeme na cesto a necháme pri 170C ca. 15min. piecť.
  • Keď plnka trochu stuhne, vyberieme z trúby a položíme na ňu piškóty. Tie pomažeme pierkom kávou a potom zalejeme zvyšnou plnkou.
  • Pozor, piškóty najskôr vyplávajú na povrch, treba ich nechať ca. 10min. nechať nasiahnúť plnkou a potom zatlačiť na dno. Až potom dať cheesecake ďalej piecť na ca. 30min.
  • Upečný Cheesecake necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme smotanu so stužovačom a vanilkovým cukrom do tuha.
  • 2/3 šľahačky nanesieme na povrch vychladnutého cheesecake a posypeme pomocou sítka kakaom na pečenie.
  • Zvyšnú šľahačku dáme do cukrárenskej špricky a nanesieme ňou ozdobné špičky.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*