HomeHlavné jedlá Polievky Krupicová biela polievka

Krupicová biela polievka

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Na bielu polievku treba, ako už pomenovanie nahovára, bielu zeleninu. Od kalerábu, karfiolum, špargle, biele fazulové lúsky či zemiaky, možností je veľa. Ja som sa rozhodla pre kombináciu kaleráb, zemiaky a karfiól a polievka bola krásne krémovitá a aromatická.

Postup:

  • Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky. Na troche oleja necháme opekať do zlatista.
  • Medzitým si pripravíme kaleráb, ten ošúpeme a pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli a za miešania pekne spolu opekáme. Pre chuť tiež pridávam okrem oleja aj za 1 PL bylinkového masla, obyčajné maslo urobí rovnakú službu.
  • Keď začne kaleráb hnednúť pospyeme zeleninu 2PL detskej krupici a pomiešame. Následne zalejeme 1,5 l vody/vývaru a dobre premiešame.
  • Zemiaky pokrájame na kocky a karfiól rozoberieme na ružičky, pridáme k polievke.
  • Následne polievku dochutíme soľou, čiernym korením, drvenou rascou a trochou sušného čili. Po zpvretí necháme na miernom ohni variť ca. 20min. do zmäkknutia zeleniny.
  • Pred servírovaním posypeme na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial