Krupicová biela polievka

Na bielu polievku treba, ako už pomenovanie nahovára, bielu zeleninu. Od kalerábu, karfiolum, špargle, biele fazulové lúsky či zemiaky, možností je veľa. Ja som sa rozhodla pre kombináciu kaleráb, zemiaky a karfiól a polievka bola krásne krémovitá a aromatická.

Postup:

  • Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky. Na troche oleja necháme opekať do zlatista.
  • Medzitým si pripravíme kaleráb, ten ošúpeme a pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli a za miešania pekne spolu opekáme. Pre chuť tiež pridávam okrem oleja aj za 1 PL bylinkového masla, obyčajné maslo urobí rovnakú službu.
  • Keď začne kaleráb hnednúť pospyeme zeleninu 2PL detskej krupici a pomiešame. Následne zalejeme 1,5 l vody/vývaru a dobre premiešame.
  • Zemiaky pokrájame na kocky a karfiól rozoberieme na ružičky, pridáme k polievke.
  • Následne polievku dochutíme soľou, čiernym korením, drvenou rascou a trochou sušného čili. Po zpvretí necháme na miernom ohni variť ca. 20min. do zmäkknutia zeleniny.
  • Pred servírovaním posypeme na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*