Anízové vianočné pečivo

Aníz je staroveké korenie pôvodom z egypta, ktoré mimo svojej krásnej arómy má tiež blahodárne účinky na náš tráviaci systém.

Potrebujete:

  1. 100g masla izbovej teploty
  2. 1 vajíčko
  3. 50g kr. Cukru
  4. 150g hl.múky
  5. 1čl pomletého anízu

Na polevu potrebujete:

  1. 150g pr. Cukru
  2. Šťava z 1/2 citróna
  3. Prípadne potravinovú farba

Postup:

  • Vajíčko vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme maslo, múku a aníz a všetko spolu premiesime (ja osobne miesim rukami).
  • Potom cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade.
  • Následne cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme na 0.5cm hrúbku a pomocou formičky vykrojíme hviezdy.
  • Tie poukladať na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C ca 7min.
  • Keď pečivo vychladne odoberieme ho z plechu.
  • Na polevu odšťavíme citrón. Cukor preosejeme sítkom do misky a za miešania postupne po kvapkách pridávame citrónovú šťavu. Zakaždým všetko dobre premiešame.
  • Šťavu pridávame až vznikne mierne kašovitá konzistencia. Kdo chce, môže dofarbiť polevu (najlepšie práškovou farbou).
  • Polevu nanesieme na vychladnuté pečivo a necháme stuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*