3-2-1 sušienky

Tieto vynikajúce sušienky sú vyrobené zo základného cesta, ktoré sa dá použiť v obmene na prípravu ktorýchkoľvek sušienok (čokoládových, s hrozienkami, s čokoládovými kúskami, s orieškami, s makom)…. Názov naznačuje základný pomer surovín, ktoré sa dajú veľmi ľahko uschovať v pamäti, takže je tento recept vždy po ruke.

Potrebujete:

  • 300g hl.múky
  • 200g masla izbovej teploty
  • 100g cukru
  • 1 vajíčko
  • Štipka soli

Postup:

  • Vajíčko vyšlahať s cukrom do penista.Ja používam kryštálový jemný cukor, samozrejme, že ešte jednodukšie je vyšlahať vajíčka s práškovým cukrom.
  • Pridať múku, soľ a maslo a rukami miesiť pokiaľ nevznikne elastické cesto. Je dôležité miesiť rukami, nakoľko ich teplota napomáha k správnej konzistencii cesta (okrem toho je tak cestoraz-dva hotové).
  • Potom cesto zabaliť do fólie (alebo obalu od masla) a nechať aspoň pol hodinu v chlade odpočívať.
  • Vyrolovať na tenko a vykrojiť sušienky. Tie potom rozložiť na plech a piecť pri 180°C ca 5-10min.

Môj tip – moja mama vždy vedela všetko v kuchyni šikovne využiť a tak obalovala cesto do zvyšného obalu z masla. To má na sebe zvyšky tuku, takže sa na cesto nenalepí. 




2 komentáre

  1. Pingback: Vianočné mlyny – Recepis.sk

  2. Pingback: Arašídové krúžky – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.