Krémová špargľová polievka

Táto krémová polievka zo zvyškov špargle je úplná delikatesa. A najlepšie na nej je, že je veľmi ľahká na prípravu a človek spotrebuje aj zvyšky špargle, ktoré by inak sa dostali do koša.

Postup:

  • Do väčšieho hrnca treba vložiť umyté šupky od špargle, takisto odrezky, ktoré zvýšili pri čistení. Okrem toho treba pridať 1 cibuľu, 1 zemiak postrúhaný na jemno, kus zeleru, soľ a drvenú rascu.
  • Všetko zaliať 1,5-2l vody a nechať 30min variť. Potom vývar scediť cez jemné sitko a odložiť stranou.
  • V inom hrnci opražiť za 3PL masla s 3PL hladkej múky a keď sa spolu spoja zaliať 100ml mlieka. Stiahnuť z ohňa a dobre rozmiešať. Priliať scedený vývar z špargle a nechať zovrieť. Priliať ešte 100ml sladkej smotany a podľa chute dochutiť.
  • Ak je polievka málo hustá tak v troche studenej vody rozmiešať 1PL zemiakového škrobu a priliať do polievky.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*