Vrstvené poháre s mascarpone krémom

Rýchli a chutný desert, ktorý možno podľa chute obmieňať. Základ tvorí rozdrtená piškóta v kombinácii s marscarpone krémom a ovocím.

Postup:

  • Na krém najskôr vyšlahať 150ml mlieka s 1 stužovačom smotany a 1 práškovu smotanou do tuha. Pridať 1 vanilkový cukor ako aj 200g mascarpone krému. Dobre spolu premiešať.
  • Na piškótovú vrsvtu mono použiť zcvyšky akéhokoľvek piškótového cesta (napr. Bábovky) prípadne rozdtelné maslové keksíky.
  • Ovocie očistiť a pokrájať na malé kúsky.
  • Potom už len treba plniť poháre jednotlivými vrstvami – na spodob piškóta, potom krém a ovocie, opäť piškóta, krém a na vrch ovocie.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.