Mango torta s mascarpone krémom

Doma sa mi povaľovalo mango, ktoré bolo treba čo najrýchlejšie zjesť. A prečo nie vo forme torty?

Potrebujete:

Piškóta:

  • 4 vajíčka (treba odvážiť, moje vážili 240g)
  • Rovnaké množstvo hl. múky a orechov (240g- ja som dala 200g orechov a 40g múky)
  • Rovnaké množstvo roztopeného masla (240g)
  • 150g kr.cukru
  • Vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva

Mango vrstva:

  • 1 zrelé mango
  • ca. 250ml vody
  • 2 číre želatíny v prášku
  • 50g cukru

Mascarpone krém

  • 150ml studeného mlieka
  • 1 šlahačku v prášku
  • 1 stužovač šlahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • 250g mascrapone

Postup:

  • Vajíčka odvážiť a zmiešať s cukrom. Vyšlahať do penista. Potom pridať roztopené maslo, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor ako aj vanilkový cukor.
  • Vypracovať vláčne cesto a to dať do vymastenej okrúhlej formy (priemer 24cm).
  • Piecť pri 160°C ca. 30min. do zlatista. Nechať dôkladne vychladnúť.
  • Na Mango vrstvu mango očistiť od šupky a kvôsky a nechať s vodou a cukrom variť 10min. do mäkka. Potom rozmixovať ponorným mixérom na kašu.
  • Odmerať koľko vzniklo celkovo tekutiny (potrebujeme 500ml) takže priliať toľko vody aby mala zmes 500ml. Primiešať želatínu a za miešania postupne zohrievať až sa kompletne zmes zahustí a dostane pudingovú konzistenciu. Nechať krátko vychladnúť.
  • Okolo piškóty umiestniť cukrárensku obruč a na cesto naniesť mangovú zmes. Dať do chladničky aspoň na hodinu odpočívať.
  • Medzitým vyšľahať práškovú šlahačku s mliekom, cukrom a stužovačom do tuhého snehu. Pridač mascarpone a dobre spolu prešľahať. Zmes naniesť na stuhnutú želatínovú mango zmes a opäť nechať v chlade odpočívať, najlepšie cez noc.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*