HomePecieme Jahodová torta s tvarohovou plnkou

Jahodová torta s tvarohovou plnkou

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Myslením aj cítením som čoraz viac v jari a tak sa mi aj čoraz častejšie objavujú na taniery aj jedlá, ktoré jar pripomínajú. Aj táto torta je veľmi ľahká a nadýchaná a vďaka tvarohovej vrtve príjemné čerstvá.

Potrebujete:


piškótové cesto – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/

Jahodová vrstva:

  • 200g jahôd (môžu byť aj mrazené)
  • 4 PL kr. Cukru
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • Ca.400 ml vody

Tvarohová vrstva

  • 500g jemného tvarohu
  • 1 kyslá smotana
  • 100g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Šupku z ½ citróna
  • 6 plátkov želatíny

Okrem toho:

  • 150g jahôd nakrájaných na plátky
  • 250ml vody
  • 3PL cukru
  • 1 červená želatína v prášku
  • Jahodová marmeláda
  • piškóty

Postup:

  • Základné cesto si pripraviť podľa receptu, upiecť v okrúhlej tortovej forme a nechať vychladnúť. Prekrojiť na polku a položiť na tablet na servírovanie. Potom okolo spodného korpusu dať cukrárenský kruh. Spodok pomazať jahodovou marmeládou a potom položiť naň piškôty po celej ploche.
  • Jahody rozvariť s cukrom vo vode. Rozmixovať oponorným mixérom a pridať toľko vody aby bolo celkovo 450ml tekutiny. Potom vrátiť do hnrca a nechať zovrieť. Pudingový prášok rozmiešať v 50ml vody a priliať ovocnej zmesy a dobre miešať až zmes zhnustne. Potom naliať na piškóty a nechať 1 hod. v chlade odpočívať.
  • Tvaroh vyšlahať s kyslou smotanou a práškov cukrom ako aj vanilkovým cukrom a citrónovou šupkou. Plátky želatíny namočiť do vody a po 2 min. vyžmýkať z nej vodu a potom v hrnci jemne nahriať (nesmie byť vrelá len horúca aby sa rozpustila) a keď sa rozpustí dobre premiešať s tvarohovou zmesou. Naniesť na jahodovú vrstvu a položiť naň druhú časť korpusu.
  • Na vrchnú časť korpusu položiť plátky jahôd. 250ml vody zohriať s cukrom a pridať červenú želatínu. Miešať pokiaľ sa rozpustí a potom naliať na jahody.
  • Tortu nechať najlepšie na noc stuhnúť, minimálne 4 hodiny.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *