Myslením aj cítením som čoraz viac v jari a tak sa mi aj čoraz častejšie objavujú na taniery aj jedlá, ktoré jar pripomínajú. Aj táto torta je veľmi ľahká a nadýchaná a vďaka tvarohovej vrtve príjemné čerstvá.
Potrebujete:
piškótové cesto – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Jahodová vrstva:
- 200g jahôd (môžu byť aj mrazené)
- 4 PL kr. Cukru
- 1 vanilkový puding v prášku
- Ca.400 ml vody
Tvarohová vrstva
- 500g jemného tvarohu
- 1 kyslá smotana
- 100g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- Šupku z ½ citróna
- 6 plátkov želatíny
Okrem toho:
- 150g jahôd nakrájaných na plátky
- 250ml vody
- 3PL cukru
- 1 červená želatína v prášku
- Jahodová marmeláda
- piškóty
Postup:
- Základné cesto si pripraviť podľa receptu, upiecť v okrúhlej tortovej forme a nechať vychladnúť. Prekrojiť na polku a položiť na tablet na servírovanie. Potom okolo spodného korpusu dať cukrárenský kruh. Spodok pomazať jahodovou marmeládou a potom položiť naň piškôty po celej ploche.
- Jahody rozvariť s cukrom vo vode. Rozmixovať oponorným mixérom a pridať toľko vody aby bolo celkovo 450ml tekutiny. Potom vrátiť do hnrca a nechať zovrieť. Pudingový prášok rozmiešať v 50ml vody a priliať ovocnej zmesy a dobre miešať až zmes zhnustne. Potom naliať na piškóty a nechať 1 hod. v chlade odpočívať.
- Tvaroh vyšlahať s kyslou smotanou a práškov cukrom ako aj vanilkovým cukrom a citrónovou šupkou. Plátky želatíny namočiť do vody a po 2 min. vyžmýkať z nej vodu a potom v hrnci jemne nahriať (nesmie byť vrelá len horúca aby sa rozpustila) a keď sa rozpustí dobre premiešať s tvarohovou zmesou. Naniesť na jahodovú vrstvu a položiť naň druhú časť korpusu.
- Na vrchnú časť korpusu položiť plátky jahôd. 250ml vody zohriať s cukrom a pridať červenú želatínu. Miešať pokiaľ sa rozpustí a potom naliať na jahody.
- Tortu nechať najlepšie na noc stuhnúť, minimálne 4 hodiny.