Čučoriedková torta

Jednoduchá a chutná torta. Táto piškóta sa výborne hodí aj na prípravu Muffinov či ako bábovka. Množstvo možno voľne prispôsobovať nakoľko všetky hmotnosti sa prispôsobujú počtu vajíčok.

Cesto:

  • 4 vajíčka (treba odvážiť, moje vážili 240g)
  • Rovnaké množstvo hl. múky (240g)
  • Rovnaké množstvo roztopeného masla (240g)
  • 150g kr.cukru
  • Vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva

Okrem toho

  • 200g čučoriedok (môžu byť aj mrazené)
  • 250ml tekutiny
  • 1 balenie bezfarebnej želatíny
  • 250g krémovitého syru (napr. Lučina alebo Mascarpone)
  • 250g kyslej smotany
  • 100g práškového cukru
  • 1 balenie práškovej želatíny
  • 4PL vody
  • 4PL cukru

Postup

    null
  • Vajíčka odvážiť a zmiešať s cukrom. Vyšlahať do penista. Potom pridať roztopneé maslo, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor ako aj vanilkový cukor.
  • Vypracovať vláčne cesto a to dať do vymastenej okrúhlej formy (priemer 24cm).
  • Piecť pri 160°C ca. 30min. do zlatista. Nechať dôkladne vychladnúť a potom rozrezať cesto na polku.
  • Kyslú smotanu zmiešať s krémovitým syrom, práškovým cukrom. Práškovú želatínu zmiešať s 4PL vody, dobre premiešať a potom krátko v hnrci nahriať za miešania (nesmie byť naozaj horúce len teplé). Pridať za 1PL smotanovej zmesy, premiešať a potom priliať k zvyšne zmesy a veľmi dobre premišať.
  • Okolo spodnej časti korpusu dať tortovú obruč a naliať tam smotanú zmes. Potom položiť na to hornú časť korpusu a na vrch rozložiť čučoriedky.
  • 250ml vody zohriať s 4PL kr. Cukru a želatínou na tortu. Dobre premiešať a nechať zohriať. Potom naliať na čučoriedky.
  • Tortu nechať pred nakrojením aspoň 1-2hod. odpočívať v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*