Toto mäso sa najskôr marinuje v marináde z červeného vína až potom spracuje formou dusenia. Marináda mu dodá výbornú sladko-kyslú chuť a omáčku zafarbí do krásne sýtej farby.
Postup:
- Najskôr treba vyrobiť marinádu. Na to spolu uvariť 200ml červeného vína, 1 cibulu, 1 mrkvu, 1 bobkový list, 1-2pl cukrovej melasy, soľ a korenie podľa chuti (celé cierne, nové korenie, piment atd). Spolu prevariť 5min. Potom nechať vychladnúť a do vychladnutej marinády namočiť aspoň na 2-3 hod mäso.
Potom mäso vybrať z marinády a dobre osušiť kuchynskou utierkou. Potom ho osoliť a okoreniť čierným korením. - V hrnci opražiť cibuľku, pridať maso a takisto oprazit. Zaliať vývarom a pridať podla chuti zcedenú marinádu (kedže je nakyslá ja som z nej pridala len za 1 naberačku ale samozrejme možno použiť aj celú).
- Mäso zakryté nechať dusit 1,5hod. Potom mäso vybrať a odložiť stranou a omáčkupodľa chuti dochutiť soľou a cukrom a zahustit 1 Pl zemiakového škrobu rozpusteného v troche studenej vody.
Ako príloha sa výbrne hodia uvarené zemiaky alebo knedla a dusená červená kapusta.