Základný recept na spracovnie bulguru

Základný recept na prípravu jemného Bulguru

  • Podobne ako pri príprave couscous, netreba tento bulgur variť, ale stačí ho obariť vrelou vodou a prikrytý nechať napučať.
  • Za šálku jemného bulguru nasypte do uzatvárateľnej nádoby, zalejte ho 2 šálkami vrelej vody a pridájte 1/2čl soli. Premiešajte a hneď zakryte.
  • Potom nechajte oddychovať 10-15 minút, pokiaľ sa vstrebe všetka tekutina.
  • Pred ďalším použitím, napríklad do šalátu, nechajte úplne vychladnúť.

Základný recept na prípravu stredne hrubého Bulguru

  • Bulgur netreba pred varením umývať lebo na rozdiel od ryže neobsahuje škrob, ktorý by bolo treba vymyť.
  • Na jednu šálku bulguru budete potrebovať 2 šálky vody alebo zeleninového vývaru a 1čl soli.
  • Do hrnca dajte bulgur spolu s vodou a soľou a nechajte zovrieť.
  • Znížte teplotu na minimum a prikryte hrniec pokrievkou.
  • Bulgur varte 20 minút, kým sa voda nevstrebe. Potom ju nechajte na vypnutom ohni ďalších 5 minút zakrytý odpočívať.

Základný recept na prípravu hrubého Bulguru

  • Tento sa pripravuje rovnako ako stredne hrubý bulgur, má ale dlhšiu dobu varenia.
  • Hrubý bulgur zalejte vodou tak, aby siahala ca. 2cm nad jeho okraj, osolíte a necháte zovrieť.
  • Potom na malom ohni dusíte ca. 50-60 minút. Ak by tekutina nestačila, jednoducho trochu tekutiny dolejete.
  • Uvarený bulgur by mal držať formu ale byť vnútri mäkký.

Comments are closed.