Aj vy patríte k milovníkov Nutelli? Môj muž by sa vedel tohto sladkého krému asi naložiť ?, preto u nás vždy možno nájsť aspoň malé balenie.
Ja osobne ho používam len pri pečení, dajú sa z nej vyrobiť výborné plnky do koláčov, keksíkov alebo použiť ako základ cesta, napríklad ako v tomto recepte. Super jednoduchý recept, ktorý zvládnu aj deti.
Suroviny:
- 125g margarínu/ masla
- 125g cukru
- 230 g múky
- 1 PL Nutella krému
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl instantnej kávy (jemnej napríklad Velvet)
- 3 vajíčka
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 2-3 PL kakaa
Postup:
- Najskôr si spustíme trúbu na 180C a necháme ju predhriať.
- Do vysokej misky dáme vajíčka a vymiešame tieto s cukrom do penista.
- Pridáme Nutellu a margarín izbovej teploty a spolu prešľaháme aby sa spojili.
- Potom už len primiešame suché komponenty – múku, prášok do pečiva, instantnú kávu, kakaový pudingový prášok a kakao.
- Následne všetko spolu miešame až vznikne homogénne hladké cesto.
- Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie.
- Pomocou 2 polievkových lyžičiek alebo ešte lepšie pomocou malej naberačky na zmrzlinu potom odoberáme z cesta malé kôpky. Tieto kladieme s dostatočným odstupom na plech.
- Pečieme pri 180C pokiaľ nezačnú keksíky voniať, ca. 20-25 minút.