Chutný ľahký pokrm na ktorý sa hodia najmä mladé či menšie cukiny.
Potrebujete:
- 5-6 cukín
- 1 cibuľa
- 100g hov. Mletého mäsa
- 4Pl hustého rajčinového pretlaku (prípadne kečupu)
- 1 rajčinu
- 1 strúčik cesnaku
- 2Pl masla
- Soľ, čierne korenie, sušené čili
- 100ml vývaru
Postup:
- Cukiny rozpolíme a vnútro lyžicou vydlabeme. Snažíme sa vybrať väčšie kusy dužiny. Tieto pokrájame na kocky
- V panvici opečieme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme mäso, ktoré sme okorenili soľou a čiernym korením a spolu ďalej pečieme.
- Takisto pridáme pokrájanú cuketovú dužinu a pečieme za miešania na vysokom ohni 4-5 minút.
- Keď mäso dostane hnedastú farbu pridáme rajčinu, ktoré sme postrúhali na hrbom struhlíku (bez šupky), rajčinový pretlak a roztlačený cesnakový strúčik. Dusíme ešte 5 minút, až sa nadbytočná tekutina vyparí.
- Na záver pridáme 2PL masla a sušené čili. Zmes necháme vychladnúť.
- Zmesou naplníme cukinové lodičky a cukiny podlejeme vývarom. Potom zapekaciu formu zakryjeme alobalom a necháme pri 200C piecť po dobu pol hodiny.
- Potom nádobu odokryjeme a pečieme ešte 15 minút do chrumkava. Ideálnou prílohou je ryža.