Výborná príloha k pečenému či grilovanému mäsu, ktorej príprava trvá len pár minúť.
Potrebujete:
- 8 veľkých šampiňónov (bielych alebo hnedých)
- 150g jemného krémovitého syru
- 200g syru feta alebo haloumi syru
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie, sušené čili
Postup:
- Šampiňóny očistíme, vyberieme im hlúbik aby nám ostala len hlavička a dáme do nádoby. Z oboch strám osolíme a pokvapkáme 1-2PL olejom.
- Takto pripravené šampiňóny položíme na tanier/plech.
- Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s rozdrobeným syrom feta alebo na kocky pokrájaným syrom haloumi.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakom a čili. Dobre premiešame.
- Plnkou naplníme šampiňóny. Tie potom buď pečieme v trúbe (ca. 25 minút pri 180C) alebo priamo na grile (ca. 10 minút na vyššom rošte)