Táto polievka spája chuť červenej šošovice a bielej kapusty do tejto aromatickej chutnej sýtej polievky.
Potrebujete:
- 1/4 hlávky bielej kapusty
- 2PL rajčinového pretlaku
- 1 kuchynskú cibuľu
- za 1 šálku (200ml) červenej šošovice
- 1 mrkva
- 1 červená paprika kápia
- 2 zemiaky
- klobása (ca.50g)
- soľ, čierne korenie, 2čl Kurkuma, 1čl sušený cesnak, 1čl štipľavá mletá paprika, petržlenová vňať
- 1,5 l vody/vývaru
Postup:
- Cibuľu a klobásku si pokrájame na kocky a necháme pomaly v hrnci na troche oleja opekať.
- Kapustu pokrájame na tenké pásy a pridáme k cibuli. Pridáme pretlak, rozmiešame a ďalej spolu dusíme.
- Medzitým si pokrájame na menšie kusy kápiu, mrkvu a zemiaky pokrájame na kocky. Pridáme k zelenine a zalejem vodou/vývrarom.
- Šošovicu dobre umyjeme pod tečúcou vodou. Pridáme do polievky ako aj soľ a čierne korenie. Necháme zovrieť, potom oheň stlmíme a varíme 25 minúť.
- Na záver dochutíme polievku kurkrmou, sušeným cesnakom, mletou paprikou a pred servírovaním posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.