Chutná jednoduchá polievka, ktorá je sýta a môže nahradiť aj hlavný pokrm. Kdo chce polievku servírovať na druhý deň, tomu odporúčam uvariť tortellini v separátnom hrnci a pridať ich až pri servírovaní. Tak si lepšie uschovajú svoju konzistenciu.
Potrebujete:
- 100g hovädzieho mletého mäsa
- 1 kuchynská cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika kápia
- 1,5l vody/vývaru
- Za šálku zelených fazuľkových strukov
- 3Pl rajčinového pretlaku
- 1 balenie dehydratocaných cestovín tortelini
- Soľ, čierne korenie, 1kocka cukru, pizza korenie
Postup:
- Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku pokrájame na drobno a necháme na troche oleja restovať
- Pridáme hovädzie mleté mäso, osolíme ho a pomaly opekáme.
- K záveru opekania pridáme rajčinové pyré a krátko ho opečieme.
- Všetko zalejeme 1,5l vody alebo vývaru. Osolíme, pridáme kocku cukru a necháme 10 minút variť.
- Medzitým v druhom hrnci nahrejeme 1 l osolenej vody a potom necháme variť torteliny do mäkka (podľa druhu 10-15 minút). Potom ich zlejeme z vody.
- Červenú papriku pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku prekrojíme na polku. Obe pridáme k polievke a varíme ďalej 10minút.
- Na záver pridáme cestoviny tortellini a dochutíme polievku pizza korením (sušená bazalka, oregáno, tymián).
- Servírujeme posypanú s postrúhaným tvrdým syrom, posekanou petržlenovou vňaťou prípadne s lyžičkou kyslej smotany.