Jednoduchá kokosová torta

Kdo má rád kokosové pralinky Raffaello, tomu zachutí určite aj táto jednoduchá kokosová torta.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 150g hl. Múky
  • 50g. jemného postrúhaného kokosu
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na plnku potrebujete:

  • 400ml mlieka
  • 1 kokosový pudingový prášok
  • 3PL kokosového tuku
  • 100g masla izbovej teploty
  • 1 balenie jemného krémovitého syra (Lučina/Mascarpone)
  • 150g postrúhaného kokosu

Postup:

  • Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuha a odložíme stranou.
  • Následne žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme. Pridáme tiež múku, kokos, škrob a prášok do pečiva ako aj vodu. Prešľaháme až sa všetky suroviny spoja do hladkého cesta.
  • Na záver pridáme bielka a jemne ich primiešame k cestu.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160°C ca 45min. (priemer 24/26cm).
  • Keď korpus vychladne, tak ho vyberieme z formy a po šírke nakrájame na celkovo 2 pláty. Okolo spodného umiestnime cukrárenskú obruč.
  • Na plnku najskôr dáme variť 350ml mlieka spolu s kokosovým tukom. V zvyšnom mlieku vymiešame cukor a pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, pridáme pudingovú zmes a za miešanie uvaríme hustý puding. Ten necháme dôkladne vychladnúť.
  • Keď je puding studený prišľaháme doňho maslo izbovej teploty a jemný krémovitý syr ako aj strúhaný kokos.
  • Na spodnú časť korpusu nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát a nanesieme zvyšok plnky.
  • Tortu pred nakrojením necháme aspoň 2 hodiny stáť v chlade. Podľa chuti ozdobíme vrch torty orieškami a posypeme strúhaným kokosom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*