Gaštanový Cheesecake bez váženia

K jeseni patria neodmyslitelne gaštany. Tento cheesecake má krásne nadýchanú plnku s jemnou konzistenciou a je nenáročný na prípravu.

Na korpus potrebujete:

  • 1 balenie maslových keksíkov (bez plnky) (200g)
  • 1/2 masla izbovej teploty (125g)
  • 2PL kokosového tuku

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 1 balenie jemného krémoviteho syru (250g)
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie gaštanového pyré
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 3PL práškového cukru
  • 2Pl kukuričného škrobu (vanilkového pudingového prášku)

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do veľkého sáčku, uzavrieme a potom valčekom na cesto viackrát po sušienkách prejdeme až vznikne z nich jemná strúhanka.
  • Rozdrtené keksíky dáme do misky spolu s maslom, kokosovým tukum a pomocou rúk toľko zmiešame až sa všetko spojí do lepkavej zmesi.
  • Do tortovej formy (prieme 24cm) rovnomerne nasypeme keksíkovú zmes a pomocou rúk ju roztlačíme jednak na spodok formy ako aj vyrobíme ca. 1,5cm vysokú okraj.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista
  • Kyslú smotanu premiešame s jemným krémovitým syrom, vanilkovým a práškovým cukrom, škrobom ako gaštanovým pyré. Pridáme k vajíčkam.
  • Plnku nalejeme na pripravené cesto.
  • Pri 170C pečieme ca 30min. do stuhnutia.
  • Kdo chce ozdobí povrch šľahačkovou smotanou vyšľahanou do tuha s cukrom a 2PL kakaa.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*