K jeseni patria neodmyslitelne gaštany. Tento cheesecake má krásne nadýchanú plnku s jemnou konzistenciou a je nenáročný na prípravu.
Na korpus potrebujete:
- 1 balenie maslových keksíkov (bez plnky) (200g)
- 1/2 masla izbovej teploty (125g)
- 2PL kokosového tuku
Na plnku potrebujete:
- 1 balenie kyslej smotany (200ml)
- 1 balenie jemného krémoviteho syru (250g)
- 2 vajíčka
- 1 balenie gaštanového pyré
- 2 balenia vanilkového cukru
- 3PL práškového cukru
- 2Pl kukuričného škrobu (vanilkového pudingového prášku)
Postup:
- Maslové sušienky dáme do veľkého sáčku, uzavrieme a potom valčekom na cesto viackrát po sušienkách prejdeme až vznikne z nich jemná strúhanka.
- Rozdrtené keksíky dáme do misky spolu s maslom, kokosovým tukum a pomocou rúk toľko zmiešame až sa všetko spojí do lepkavej zmesi.
- Do tortovej formy (prieme 24cm) rovnomerne nasypeme keksíkovú zmes a pomocou rúk ju roztlačíme jednak na spodok formy ako aj vyrobíme ca. 1,5cm vysokú okraj.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista
- Kyslú smotanu premiešame s jemným krémovitým syrom, vanilkovým a práškovým cukrom, škrobom ako gaštanovým pyré. Pridáme k vajíčkam.
- Plnku nalejeme na pripravené cesto.
- Pri 170C pečieme ca 30min. do stuhnutia.
- Kdo chce ozdobí povrch šľahačkovou smotanou vyšľahanou do tuha s cukrom a 2PL kakaa.