Výborné bezmäsité letné jedlo nenáročné na prípravu. Opäť recept bez váženia.
Potrebujete:
- 2 šálky jemného bulguru
- 2 šálky teplej vody
- 1 vajíčko
- 2pl rajčinového pyré
- 2 šálky hl. múky
- Soľ, kmín, čierne korenie
- 2PL Rajčinový pretlak
- 4PL Maslo
Postup:
- Bulgur nasypeme do väčšej misky a zalejeme teplou vodou. Misku zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 15-20min. nabopnať.
- Keď bulgur vsiakne tekutinu, pridáme vajíčko, múku, rajčinové pyré, soľ, kmín a čierne korenie a miesime rukami 5-10minút, až vznikne hladké, nelepivé cesto.
- Z cesta tvarujeme rukami malé guľky (priemer ca. 1cm), do ktorého stredu vtlačíme prstom malú priehlbinu.
- Medzitým si vo veľkom hrnci nahrejeme 2l vody do ktorej sme pridali soľ a necháme ju zovrieť. Do zovretej vody vložíme bulgurvé guľky a necháme ich na miernom ohni 15-20min. variť pokiaľ začnú plávať na povrch.
- Guľky zlejeme z vody a dáme do misky.
- V panvici roztopíme maslo, pridáme rajčinový pretlak a krátko popražíme. Kdo chce pridá tiež čili. Maslom polejeme bulgurové guľky a dobre všetko premiešame.
- Servírujeme s gréckym jogurtom.