Tento koláč je mimoriadne jednoduchý na prípravu a dá sa ľubovolne obmienať a pripraviť s akýmkoľvek mäkkých či drobným ovocím. Na pečenie sa hodí buď veľká forma na prípravu Tarte alebo 6 malých foriem z Tarlattes .
Na základné cesto potrebujete:
- 3 vajíčka
- 70g hl. múky
- 30g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
- štipka soli
- 70g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1Pl prášku do pečiva
Okrem toho potrebujete:
- Ovocie (nektarinky, jahody, čučoriedky, maliny, ríbezle, mango, atď.)
- 350ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 3PL cukru
- 50g masla izbovej teploty
- 50g čokoláda (na potretie korpusu)
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme korpus, ktorý necháme vychladnúť. Recept tu- https://recepis.sk/2020/05/15/zakladna-piskota-na-ovocny-kolac/
- Čokoládu roztopíme nad parou a potrieme ňou povrch korpusu. Alternatívne možno korpus potrieť ovocnou marmeládou.
- Uvaríme si hustý puding. Na to dáme do hrnca zovrieť 300ml mlieka. Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom a pudingovým práškom. Keď mlieko zovrie, vlejeme doňho pudingovú zmes a za stáleho miešanie povaríme 1-2 minúty do stuhnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
- Do studeného pudingu zašľaháme maslo a zmes nanesieme na čokoládovú vrstvu. Zarovnáme.
- Ovocie očistíme a pokrájame na menšie kusy a rovnomerne rozložíme na vanilkovú plnku. Môžeme hneď servírovať.
- Alternatívne možno klásť ovocie priamo na čokoládovú vrstu a povrch ovocia poliať čírym tortovým želé pripraveným v 200ml tekutiny.