Ako pripraviť chutný ružičkový kel na panvici – zdravý recept pre celú rodinu

Ak si pamätáte ružičkový kel len ako tie rozvarené malé kúsky zeleniny ktoré na vás čakali v školskej jedálni tak mám pre vás dobrú správu. Kel vie byť aj iný a mnohokrát chutnejší. Mojím najobjemnejším spôsobom jeho prípravy je pečenie na panvici či v trúbe. Takto je krásne chrumkavý a aromatický a nemá nič spoločné s tými rozvarenými kúskami.

Ako pripraviť chutný ružičkový kel na panvici – zdravý recept pre celú rodinu

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g ružičkový kel (prekrojený napoly)
    1PL sójová omáčka
    1čl med alebo javorový sirup
    1pl balsamico
    2 strúčiky cesnaku
    sezamové semienka
    olej na opekanie
    soľ, čierne korenie

Suroviny

  • Kel očistíme a rozpolíme ho. Panvicu nahrejeme a pridáme olej. Do horúcej panvice vložíme ružičky kelu. Znížime teplotu a pomaly opekáme ca 10 minút.
  • Následne pridáme sójovú omáčku, med a balsamico ako aj trošku soli (treba soliť opatrne lebo sójová omáčka je slaná) a čierne korenie.
  • Na záver pridáme pretlačený cesnak a posypeme sézamom.

Notes

  • Rýchla príloha k ryži, mäsu alebo ako samostatné jedlo.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*