cisarsky trhanec bez vazenia recept

Cisársky trhanec bez váženia

Tento pokrm i keď je pôvodom z Rakúska sa teší v Nemecku nevídanej obľube. Jeho príprava je trošku náročnejšia na postup, nakoľko treba dosiahnuť aby cesto bolo zvonku chrumkavé, zvnútra dostatočne prepečené a pritom nestratilo ľahkosť.

Potrebujete:

  • 3 malé šálky (1 šálka -150ml) hl.múky
  • 1,5 šálky mlieka
  • 5 vajíčok
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • štipka soli
  • 1/2 šálky roztopeného masla

Postup:

  • Bielka vyšľahať do pevnej peny a odložiť stranou.
  • Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať roztopené ale vychladnuté maslo a ďalej šľahať.
  • Potom pridať soľ, mlieko a múku a vypracovať vláčne cesto.
  • Na záver pomalými pohybmi primiešať bielkovú penu.
  • Pripraviť si 2 panvice (najlepšie rovnako veľké). Jednu nahriať na ohni tak aby bola horúca.
  • Do zohriatej panvici dať za 2PL masla a trochu oleja a vyliať zmes. Oheň stlmiť úplne na minimum a takto nechať pomaly zmes 10min. piecť.
  • Potom neprepečenou stranou na vrch preklopiť zmes do druhej panvici a opäť nechať 10min. prepekať. Na záver pomocou 2 plochých varešiek roztrhať zmes na “trhance”.
  • Servírovať posypané práškovým cukrom alebo škoricovým cukrom. Ideálnou prílohou je tiež kompót a vyšľahaná šľahačka.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*