jahodovy pernik bez vazenia recept

Hrnčekový jahodový perník

Veľmi obľubujem piškótové cesto v ktorejkoľvek podobe, či už ako bábovku, roládu, zákusok alebo aj perník. Jeho hlavnou výhodou je, že netreba nič vážiť a je veľmi rýchlo pripravený. Základom tohto perníku je jahodový džem, ktorý sa nachádza v ceste aj v poleve a dodáva perníku krásnu arómu a vláčnosť.

Na cesto potrebujete:

  • 2 hrnček/šálky hl.múky (ja som použila s objemom 250ml)
  • 1 šálku mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 kypriaci prášok do perníku
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 5PL jahodovej marmelády
  • 4PL kakaa
  • 1PL perníkového korenia

Na polevu potrebujete:

  • 3PL jahodovej marmelády
  • 100g tmavej čokolády na varenie
  • 2PL kokosového tuku

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať olej a spolu prešľahať.
  • Následne primiešať mlieko, marmeládu, kakao, korenie, kypriaci prášok ako aj múku a vypracovať hladké cesto.
  • Cesto naliať na formu vystlatú pergamenovým papierom (ja som použila formu s rozmerom 22*32cm).
  • Cesto nechať piecť v predhriatej rúre pri 160C ca. 35min.
  • Medzitým si pripraviť polevu. Na to dať do hrnca vodu, nad hrniec umiestniť nerezovú misku a nechať zohrievať.
  • Do misky dať polámanú čokoládu spolu s marmeládou a za miešania nechať nad parou pomaly roztopiť. Na záver pridať kokosový tuk a všetko spolu premiešať.
  • Polevu naliať na mierne vychladnutý korpus a nechať stuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*