Príprava lístkového cesta je relatívne náročná nielen na čas ale aj techniku. O to lepšie, že dneska nieje žiadným problémom zohnať lístkové cesto či už chladené alebo mrazené, s ktorým sa dajú raz-dva vyčarovať takéto rýchle jednohubky.
Postup:
- Lístkové cesto rozgúľať na pracovnú plochu do obdĺžnika. Celý povrch cesta posypať 100g tvrdého postrúhaného syra (napr. gouda).
- Cesto potom smetom na stred 2-krát preložiť (raz zprava, raz zľava- p. obrázok) a potom ešte celé cesto raz preložiť cez stred aby vznikol malý obdĺžnik.
- Cesto opäť vyrolovať na ca. 2mm hrubý široký pás. Ten narezať nožom alebo pizza krájačom na rovnako veľké štvorce.
- Žĺtko premiešať spolu so 1čl soli (ja som pridala ešte pár kvapiek cesnakového oleja pre lepšiu arómu) a touto zmesou potrieť jednotlivé políčka.
- Štvorce cesta následne poukladať na plech s odstupom a ozdobiť podľa chuti. Ja som použila biely a čierny sézam, celú rascu a pražené arašidy.
- Lístkové jednohubky piecť pri 200C ca. 15min.