Táto torta spája chuť čokolády, kakaa a ľahkého krému s príchuťou kávy do výborneho slávnostného dezertu. Ideálna torta pre všetkých čokoholikov.
Na cesto potrebujete:
- 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
- ½ masla izbovej teploty
- ½ šálky kakaového prášku
- 1 šálka hladkej múky
- štipka soli
- 2čl prášku do pečiva
- 1 Vanilkový cukor
- 2 vajíčka
Na mokka plnku potrebujete:
- (1 balenie) 250ml šľahačkovej smotany
- 400ml mlieka
- 2 žĺtka
- 2PL kr. cukru
- 1PL instantnej kávy
- (1/2 balenia) 50g horkej čokolády
- 2PL kakaa
- 2PL kukuričného škrobu
Okrem toho:
- 125ml studeného mlieka
- 1 šľahačka v prášku
- 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
- Pridať múku, prášok do pečiva, soľ, kakao a vanilkový cukor a všetko dobre premiešať. Cesto dať do zakrytej nádoby a nechať buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
- Cesto rozvaľkať medzi 2 papiermy na pečenie, spodný papier odstrániť a cesto preklopiť do vymastenej tortovej formy. Odstrániť aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestniť do formy.
- Potom cesto nechať v trúbe pri 180⁰C ca. 30min. piecť. Korpus nechať kompletne vychladnúť.
- Medzitým si pripraviť plnku. Na to do hrnca nechať zohriať 250ml šľahačkovej smotany spolu s 300ml mlieka a čokoládou až sa čokoláda roztopí a všetko spolu spojí.
- Zvyšných 100ml mlieka zmiešať s instatnou kávou, škrobom, cukrom a žĺtkami do hladka. Keď mlieko s čokoládou zovrie, pridať zmes a spolu krátko za miešania povariť do stuhnutia.
- Plnku nechať krátko vychladnúť a potom okolo korpusu umiestniť cukrárenskú obruč a naliať naň plnku. Nechať 2hod. v chlade tuhnúť.
- Na záver vyšľahať v mlieku šľahačkovú smotanu. Keď šľahačka stuhne, primiešať krémovitý syr a cukor. Biely krém naniesť na stuhnutú čokoládovú plnku a opäť nechať tuhnúť.