vyborna mokka torta cokoladova recept kavova plnka

Výborná čokoládová torta s mokka plnkou

Táto torta spája chuť čokolády, kakaa a ľahkého krému s príchuťou kávy do výborneho slávnostného dezertu. Ideálna torta pre všetkých čokoholikov.

Na cesto potrebujete:

  • 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
  • ½ masla izbovej teploty
  • ½ šálky kakaového prášku
  • 1 šálka hladkej múky
  • štipka soli
  • 2čl prášku do pečiva
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2 vajíčka

Na mokka plnku potrebujete:

  • (1 balenie) 250ml šľahačkovej smotany
  • 400ml mlieka
  • 2 žĺtka
  • 2PL kr. cukru
  • 1PL instantnej kávy
  • (1/2 balenia) 50g horkej čokolády
  • 2PL kakaa
  • 2PL kukuričného škrobu

Okrem toho:

  • 125ml studeného mlieka
  • 1 šľahačka v prášku
  • 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridať múku, prášok do pečiva, soľ, kakao a vanilkový cukor a všetko dobre premiešať. Cesto dať do zakrytej nádoby a nechať buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
  • Cesto rozvaľkať medzi 2 papiermy na pečenie, spodný papier odstrániť a cesto preklopiť do vymastenej tortovej formy. Odstrániť aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestniť do formy.
  • Potom cesto nechať v trúbe pri 180⁰C ca. 30min. piecť. Korpus nechať kompletne vychladnúť.
  • Medzitým si pripraviť plnku. Na to do hrnca nechať zohriať 250ml šľahačkovej smotany spolu s 300ml mlieka a čokoládou až sa čokoláda roztopí a všetko spolu spojí.
  • Zvyšných 100ml mlieka zmiešať s instatnou kávou, škrobom, cukrom a žĺtkami do hladka. Keď mlieko s čokoládou zovrie, pridať zmes a spolu krátko za miešania povariť do stuhnutia.
  • Plnku nechať krátko vychladnúť a potom okolo korpusu umiestniť cukrárenskú obruč a naliať naň plnku. Nechať 2hod. v chlade tuhnúť.
  • Na záver vyšľahať v mlieku šľahačkovú smotanu. Keď šľahačka stuhne, primiešať krémovitý syr a cukor. Biely krém naniesť na stuhnutú čokoládovú plnku a opäť nechať tuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*