Tento čokoládový krém je skvelým doplnkom každej torty, zákusku či iného dezertu. Je to obdoba parížskeho krému, ktorý sa však pripravuje v kombinácii čoklády a kakaa a neskôr po vychladnutí šľahá do tohto krásne hladkého a nadýchaného krému, ktorý skvelo drží tvar. Všetko čo budete potrebovať sú 3 suroviny a asi 10 minút času.
Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
200ml šľahačkovej smotany
100g tmavej čokolády
3Pl kaka
Postup
- Začneme tým, že si čokládu posekáme na drobno.
- V hrnci zohrejeme smotanu a potom ju stiahneme zo sporáka. Pridáme posekanú čokládu a kakao a miešame asi 3 minúty, až sa všetko roztopí a spolu spojí do hladkej zmesi.
- Necháme oddychovať aspoň hodinu v chlade.
- Potom zmes dáme do misky a mixérom ju šľaháme na najvyššom stupni ca. 5 minút, až sa objem zdvojnásobí a vytvrí hladký nadýchaný krém.
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.