Výborný cheesecake pre všetkých milovníkov čokolády.
Na korpus potrebujete:
- 3 vajíčka
- 75g kr. Cukru
- 1 štipka soli
- 50g múky
- 2PL kakaa
Plnka:
- 500g jemného tvarohu
- 500g rozotierateľného krémovitého syru (mascarpone/lučina)
- 200g kyslej smotany
- 4 vajíčka
- 150g pr. Cukru
- 50ml espresso/káva vychladnutá
- 1 pudingový čokoládový prášok
Polevu:
- 100ml šľahačkovej smotany
- 100g tmavej čokolády
Postup:
- Vajíčka rozdeliť. Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať štipku soli, múku a kakaao a všetko dobre prešľahať. Na záver pridať sneh z bielkou. Vyliať do predmastenej tortovej formy a nechať najskôr 10min. predpiecť pri 160°C.
- Medzitým si prichystať plnku. Na to vyšľahať opäť vajíčka s cukrom. Tvaroh a krémovitý syr premiešať. Pridať vajíčka, espresso, pudingový prášok a cukor a prešľahať.
- Predpečený korpus vybrať z rúry a naliať naňho pripravenú plnku. Piecť ešte 35-40min. do stuhnutia. Potom nechať vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu nahriať v hrnci (má byť horúca ale nemala by zovrieť). Potom odobrať zo sporáka a vložiť do nej na kúsky polámanú čokoládu. Miešať až do roztopenia.
- Polevu naliať na vychlnutý cheesecake a nechať ešte aspoň pol hodinu odpočívať v chlade.