Čokoládový Cheesecake s polevou

Výborný cheesecake pre všetkých milovníkov čokolády.

Na korpus potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 75g kr. Cukru
  • 1 štipka soli
  • 50g múky
  • 2PL kakaa

Plnka: 

  • 500g jemného tvarohu
  • 500g rozotierateľného krémovitého syru (mascarpone/lučina)
  • 200g kyslej smotany
  • 4 vajíčka
  • 150g pr. Cukru
  • 50ml espresso/káva vychladnutá
  • 1 pudingový čokoládový prášok

Polevu:

  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g tmavej čokolády 

Postup:

  • Vajíčka rozdeliť. Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať štipku soli, múku a kakaao a všetko dobre prešľahať. Na záver pridať sneh z bielkou. Vyliať do predmastenej tortovej formy a nechať najskôr 10min. predpiecť pri 160°C.
  • Medzitým si prichystať plnku. Na to vyšľahať opäť vajíčka s cukrom. Tvaroh a krémovitý syr premiešať. Pridať vajíčka, espresso, pudingový prášok a cukor a prešľahať.
  • Predpečený korpus vybrať z rúry a naliať naňho pripravenú plnku. Piecť ešte 35-40min. do stuhnutia. Potom nechať vychladnúť.
  • Šľahačkovú smotanu nahriať v hrnci (má byť horúca ale nemala by zovrieť). Potom odobrať zo sporáka a vložiť do nej na kúsky polámanú čokoládu. Miešať až do roztopenia.
  • Polevu naliať na vychlnutý cheesecake a nechať ešte aspoň pol hodinu odpočívať v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*