Azda máloktoré keksíky sú tak známe ako linecké pečivo. Pritom existujú rôzne varianty tohto receptu. Mne osobne sa osvedčil variant do ktorého sa pridávajú len 2 žĺtka, keksíky sú krásne krehké a chutia proste fantasticky s vanilkovou príchuťou.
Suroviny:
- 150g masla
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 80g kryštálový cukor
- 200g hladkej múky
- 50g kukurčiného škrobu (alebo rovnaké množstvo vanilkového pudingového prášku)
- (Jahodový lekvár na plnenie ak chcete plniť)
Postup:
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme maslo izbovej teploty, škrob a postupne pridávame preosiatú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
- Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej základný vzor podľa toho, aké formičky chceme použiť.
- Polovičku keksíkov ponecháme takto a poukladáme ich na plech. Na zvyšnú polovičku budeme okrem základnej formičky na vzor potrebovať aj menšiu formičku na vnútorný vzor. S tým vykrojíme potom uprostred pečiva malý otvor.
- Linecké pečivo pokladieme na plech s odstupom.
- Potom ich pečieme pri 200°C do zhnednutia (ca 8-10min). Keď sú upečené, necháme ich 10 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
- Na záver vychladnuté pečivo plníme lekvrárom. Na to spájame vždy jedno pečivo so vnútorným vzorom s takým bez vzoru.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Banánový chlieb s jogurtom
Banánový chlieb je vskutku len koláč podobný bábovke, najmä po pridaní čokolády sa ho deti nebudú vedieť dojesť a vy spotrebujete prebytočné banány. Takže 2 muchy jednou ranou. Okrem toho je to recept bez váženia, postačí vám hrnček s objemom 250ml. Recept na banánový koláč
-
Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu
Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]
-
Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii
Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]