Tento jablkový lahodný zákusok so smotanou sa doslova rozplýva na jazyku. Veľmi odporúčam pripraviť, ak máte doma prebytok jabĺk. Chutí výborne aj na druhý deň.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 100ml oleja
- 100g kr. cukru
- 160g hl. múky
- 40g kukuričného škrobu (pudingový prášok)
- 1/2 prášku do pečiva
- 100ml vody
ďaľšie suroviny:
- 1,5kg jabĺk
- 150g kr. cukru
- šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
- 400ml šľahaškovej smotany
- 200g ricotta krému
- škorica
- 1 stužovač smotany
- 1 vanilkový cukor
- 100g krému na potretie cesta (arašídovž krém, lotus krém, nutella..)
Postup:
- Začneme prípravou cesta.
- Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom do penista.
- Pridáme škrob, múku, prášok do pečiva a na záver zapracujeme vodu.
- Hladké cesto nalejeme do formy na pečenie vyloženým papierom na pečenie. Necháme piecť pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista.
- Jablká ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s 2 PL vody a cukrom. Necháme na miernom ohni variť 15 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a vrátime do hrnca.
- V pohári si zmiešame 3LP kukuričného škrobu a 2PL vody a zmes prilejeme k jablkám. Za miešania necháme zovrieť.
- Cesto pomaýeme nátierkou, napríklad nutella krémom a nalejeme naň jablkovú zmes. NEcháme stuhnuť.
- Na záve vyľaháme šľahačku s stužovačom do tuha, pridáme ricotta syr a cukrom. Nanesieme na jablká.
- Povrch už len posypeme škroicou a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.