Rýchle jedlo vhodné na obed či večeru hotové za 20 minút. Šampiňóny, ktoré takto pripravíte ako dole popísané si zachovajú svoj tvar aj konzistenciu, žiadne mľandravé šampiňóny, ktorý nikto nechce neskôr jesť. Výborný recept z kuracieho mäsa.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 500g bielych šampiňónov
- 1 cibuľa
- 200ml vody/vývaru
- 200ml sladkej šľahačkovej smotany
- Soľ, čierne a grilovacie korenie
- 1Pl masla
- 1Pl zemiakového škrobu
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušiíme a pozdĺžne rozkrojíme tak, aby vznikli tenšie pláty. Tie potom okoreníme soľu, čierným a grilovacím korením .
- Šampióny očistíme. Na oleji a masle zprudka opiečieme, až dostanú hnedastú farbu a potom ich odložíme stranou.
- Cibuľku pokrájame na drobno. V tej istej panvici ako sme opekali šampiňóny z oboch strán opiečieme kuracie prsia do zlatista. Potom pridáme cibuľku a všetko zalejeme vodou/vývarom. Prikryté necháme 10min na nízskom ohni dusiť.
- Následne prilejeme sladkú smotanu. 1 lyžicu zemiakového škrobu rozmiešame v 2PL vody a prilejeme do výpeku.
- Za ohrievania miešame až omáčka pekne zahnustne. Podľa chuti ešťe okoreníme soľou a čierným korením.
- Na záver pridáme do omáčku zas opražené šampióny do omáčky a ešte 2 minúty spolu povaríme. Pred servírovaním posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
- Ideálnou prílohou je ryža alebo knedľa.