Jogurtová polievka s cícerom

Výborná osviežujúca polievka s jemne kyslastou chuťou z bieleho jogurtu a intenzívnou arómou praženej sušenej mäty. Táto polievka má svôj pôvod v Turecku a je to mimoriadna chutná obmena na obednom stole pre každého milovníka polievok.

Suroviny:

  • 1 konzerva cíceru
  • 1/2 šálky ryže
  • 2 PL sušenej mäty
  • 2 PL masla
  • 1,5l vody alebo vývaru
  • 2 vajíčka
  • 500ml bieleho jogurtu
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Malú konzervu cíceru zlejeme z tekutiny a dáme ju do hrnca.
  2. Zalejeme ju vodou či vývarom, pridáme ryžu a ochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Polievku necháme variť 20 minút na miernom ohni.
  4. Medzitým si zmiešame biely jogurt s vajíčkami.
  5. Takisto si pripravíme mätu. Na to v panvici rozpustíme maslo, pridáme sušenú mätu a krátko ju opražíme (ca. 1 minútu).
  6. Keď je cícer a ryža mäkká vlejeme najskôr jogurtovú zmes, dobre premiešame a polievku necháme zovrieť.
  7. Na záver už len povrch polievky polejeme mätou s maslom.

Polievka je syta a vďaka jogurtu mierne kyslastá a dá sa jesť aj vlažná.

One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*