Aké brownies máte radi vy? Minule som čítala, že existuje neskutočne veľa variácií brownies, z toho 9 základných druhov. Od nadýchanejších až po pevnejšie či lepké. Ja mám rada taký ten originál ked ide veľké množstvo čokolády a ktoré neskôr majú trošku lepkavú konzistenciu a popraskaný vrch. Pri zahryznutí doslova čokoládová explózia.
Suroviny:
- 1/2kg čokolády (alebo 5 balení tmavej čokolády)
- 1 maslo (250g)
- 1 hrnček (250ml) hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 3PL kakaa
- 3 vajíčka
Postup:
- Do hrnca si dáme vodu a nad hrniec dáme nerezovú misku. Do nej nalámeme čokoládu a pridáme maslo a necháme tak dlho ohrievať, až sa všetko roztopí.
- Keď je čokoláda tekutá, pridáme do nej cukor a necháme všetko naozaj dobre vychladnúť. To je dôležité, inak by sme mali po pridaní k vajíčkam skôr omeletu ako koláč :).
- Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme studenú čokoládu a premiešame, až sa všetko spojí.
- Potom pridáme múku, kakao a opäť premiešame.
- Na záver nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180C na ca. 25 minút.
- Po vychladnutí pokrájame na kocky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.