Chutná svieža piškóta, k tomu nadýchaná šľahačka a sladučké zavarené broskyne. Znie to pútavo? Ak áno, určite vyskúšajte, aj keď je nenáročná, jeej chuť vás uchváti.
Jump to Recipe

Jednoduchá broskyňová torta – svieži dezert pre celú rodinu
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
5 vajíčok
1/2 šálky cukru
1 šálka hl. múky
1/2 prášku do pečiva
1Pl citrónovj šťavy
1 balenie kakaového pudingu- Plnka
1 konzerva broskýň aj so šťavou
2 balenia šľahačkovej smotany
4PL pr. cukru
1 stužovač smotany
1 vanilkový cukor
Postup
- Vajíčka šľaháme s cukrom do tuhej peny. Následne pridáme prášok do pečiva ako šťavu z citróna. Postupne preosejeme múku a pridáme kakaový puding. Vypracujeme hladké cesto.
- Tortovú formu (polomer 24) si vymažeme a nalejeme cesto. Pečieme pri 160C v predhriatej rúre po dobu ca 40 minút. Následne necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy a rozrežeme uprostred.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom ako aj stužovačom. Broskyne zlejem z šťavy a okrem 3 ks pokrájame ich na kocky. 3 si ponecháme na ozdobu a pokrájame ich na plátky. Keď je smotana tuhá, primiešame do nej broskyňové kocky.
- Začneme vrstviť. Najskôr na spodnú časť cesta rovnomerne nalejeme časť broskyňovej šťavy, potom nanesieme smotanu a zaťažíme horným plátom cesta. Opäť ho polejeme broskyňovou šťavou a nanesieme zvyšok šľahačky. Zarovnáme a vrch ozdobíme plátami broskýň.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV