Ja viem, že veľa ľudi ostane skeptických pri kombinácii špenátu a sladkého dezertu alebo podobne ako pri cuketových zákuskov či torty z červenej repy je zelenina len akýmsi farbivom, ktoré okrem iného požičia dezertu aj skevelú vláčnu konzistenciu. Táto torta je skvelým pohostením k veľkej noci a dúfam, že osloví aj vás.
Špenátová torta alebo takzvaná machová torta
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Cesto
4 vajíčka
300g mrazeného špenátu
150g kr. cukru
150ml oleja (napr. slnečnicový)
250g múky
1 čl prášku do pečiva
1 vanilkový cukor- Plnka
1 balenie mascarpone syru
1 balenie šľahačkovej smotany
50g pr. cukru
červené ovocie na ozdobu (napríklad jahody, maliny, ríbezle)
Postup
- Trúbu si nahrejeme na 160C. Začneme prípravou špenátu. Ten si buď necháme rozmraziť cez noc alebo ho necháme rozmraziť pomalým ohrievaním v mikrovlnke. Následne ho dáme do sítka a tlakom vytlačíme čo možno najviac prebytočnej tekutiny.
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny. Odložíme stranou. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a olejom do penista. Pridáme preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame. Potom primiešame špenát. Na záver pridáme bielkový sneh.
- Tortovú formu (priemer 24 alebo 26cm) vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
Pečieme ca. 40 minút pri 160C. Potom necháme kompletne vychladnúť. - Medzitým si pripravíme plnku. Na to vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Pridáme mascarpone a práčkový cukor.
- Z torty odkrojíme časť krajov aby bola len čisto zelená po celkom obvode. Tieto odrezené kusy cesta nevyhadzujeme alebo ich rozmrvíme a neskôr nimi ozdobíme vrch torty.
- Cesto rozkrojíme na polku. Najskôr nanesieme časť plnky medzi pláty cesta, potom zvyšok plnky na vrch. Už len ozdobíme ovocím ako aj omrvinkami z cesta.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Špenátová torta alebo takzvaná machová torta
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV